„Maleńka Kapadocja” w „Kuchennych rewolucjach”
Magda Gessler kontynuuje swoją kulinarną podróż i pomaga właścicielom upadających restauracji. W wyemitowanym 27 marca odcinku widzowie poznali lokal „Worek Mąki”, mieszczący się w Gdyni. Okazało się, że tuż przed wizytą restauratorki z pracy odszedł kucharz, który miał talent do gotowania. Gessler szybko postawiła diagnozę – główny problem tkwił w zarządzaniu i podejściu właścicielki.
Zaproponowała zmianę – restauracja przekształciła się w „Maleńką Kapadocję” i przenosiła gości w malownicze rejony Turcji. Niestety wygląda na to, że pomysł nie do końca się sprawdził.
„Maleńka Kapadocja” ogłasza zamknięcie
Na profilu „Maleńkiej Kapadocji” na Facebooku pojawiło się oświadczenie właścicieli. Poinformowali oni o zamknięciu lokalu, chociaż dodali, że chodzi o koniec działalności „w tym miejscu”. To może wskazywać na plany otwarcia w innej lokalizacji:
Maleńka Kapadocja w tym miejscu zostaje zamknięta. Dziękujemy Wam za wsparcie, którym obdarzyliście Nas, za rozmowy, wspólne celebracje, jak i chwile smutku, gdy zabrakło ulubionego dania. Wspólnie tworzyliśmy społeczność najpierw WM, później Kapadocji. Ale spokojnie nie mówimy do widzenia. Jeszcze się spotkamy. A więc… Do zobaczenia.
Pod postem pojawiły się komentarze mieszkańców Trójmiasta. Wiele osób uważa, że taki los lokalu był do przewidzenia:
- Na Wiczlinie zamiast wymyślnych dań najlepiej by się sprawdził po prostu bar mlecznym kuchnią polską gdzie wiele osób mogło by zajść i zjeść coś porządnego;
- Nie ma tu czego żałować.
Inni nie kryją zaskoczenia i zaznaczają, że turecka kuchnia „Maleńkiej Kapadocji” była smaczna:
Szkoda. Pyszne były te tureckie dania;
Szkoda, bo jedzenie było dobre, do zobaczenia.