„Talerzyk” w restauracji Lewandowskiego
Robert Lewandowski jest właścicielem restauracji „Nine’s” w Warszawie. Lokal oferuje zainteresowanym możliwość zorganizowania przyjęcia pierwszokomunijnego. Menu jest dość wyszukane i składa się z przystawki, dania głównego oraz deseru. Wybór różni się od wybranej opcji cenowej.
W wersji za 189 zł od osoby znajdziemy m.in. łososia w nori panko z sezamem, czerwonym ryżem, puree z buraka i remoulade kimchi; siekanego steka z wieprzowiną i jagnięciną, rukolą, smażonym makaronem ryżowym i sosem bulgogi; sernika na bazie Philadelphii z białą belgijską czekoladą i kruszonką; deserem z gorzką belgijską czekoladą, owocami i czekoladową kruszonką. Na przystawkę serwowany jest precel.
Istnieje też opcja wykupienia wersji premium. Tutaj w cenie 289 zł od osoby znajdziemy szerszy wybór dań, w tym chociażby: grillowanego łososia, rib eye steak, makaronu z dodatkami do wyboru czy ciasto baskijskie.
Cena nie uwzględnia napojów.
„Talerzyk” w restauracji Magdy Gessler
Niezmiennie z ofertą przyjęć komunijnych wystartowała restauracja „U Fukiera”, należąca do Magdy Gessler. Tutaj ceny są znacznie wyższe: zainteresowani mogą wybrać pomiędzy wariantem za 369 zł od osoby, a 399 zł od osoby. Wyjątek stanowią dzieci – ich menu kosztuje 129 zł za jeden „talerzyk”. W tej kwocie znajdziemy zupę, danie główne i deser – napoje nie są wliczane.