Poplista

1
Pezet, Auer Dom nad wodą
2
Alan Walker x Meek Dancing in Love
3
Benson Boone Sorry I'm Here For Someone Else

Co było grane?

06:53
Wally Lopez You Can’t Stop the Beat
07:00
FAKTY RMF FM
07:06
Black Eyed Peas / Justin Timberlake Where Is The Love

Przeszli „Kuchenne rewolucje”, teraz odcinają się od Gessler: „mieliśmy już dosyć”

Kuchenne rewolucje” liczą już 30 sezonów. Magda Gessler nadal przemierza Polskę, ratując upadające restauracje. Niestety nie zawsze udaje się im przetrwać próbę czasu. Inaczej było w przypadku „Baru de Żur”. Strona internetowa lokalu zmieniła nazwę i ogłosiła zmiany. Jednocześnie przekazali, że chcą odciąć się od dań zaproponowanych przez Gessler.
Przeszli „Kuchenne rewolucje”, teraz odcinają się od Gessler: „mieliśmy już dosyć”, fot. East News

Magda Gessler i „Bar de Żur”

Trwa trzydziesta edycja „Kuchennych rewolucji”. Trudno uwierzyć w to, że Magda Gessler nadal ma siłę i pomysły na to, aby ratować kolejne restauracje, którym grozi zamknięcie. Nie wszystkim jednak udaje się pomóc – część lokali nie radzi sobie na krótko po wyjeździe restauratorki, inne kończą działalność po dłuższym czasie. Teraz sieć obiegła informacja o dość niespodziewanej decyzji właścicieli „Baru de Żur”.

W poprzednim, dwudziestym dziewiątym sezonie „Kuchennych rewolucji”, Magda Gessler odwiedziła „Czarny Domek” w Koninie. Lokal przeszedł metamorfozę i od tamtej pory funkcjonował pod szyldem „Bar de Żur”. Restauratorka ogłosiła, że rewolucja została zakończona sukcesem i poleciła wszystkim wizytę w tym miejscu. Właściciele zdecydowali jednak świadomie odejść od koncepcji wymyślonej przez Magdę Gessler.

„Mieliśmy już dosyć”

Mimo sukcesu, jaki osiągnęli właściciele „de Żur”, w mediach społecznościowych nie znajdziemy już restauracji o takiej nazwie. Lokal funkcjonuje teraz pod nazwą „Degustacja”. Internauci zapytali, dlaczego podjęto decyzję o odejściu od koncepcji Magdy Gessler. Oficjalny profil w odpowiedziach napisał:

Mieliśmy już dosyć gotowania dań MG. Mamy swoje, świeże pomysły, nowy zespół kucharzy i chcemy stworzyć całkowicie nową restaurację. Czeka nas dużo nowości.

W innym komentarzu czytamy:

Odcinamy się od tych "Kuchennych Rewolucji" i już nie chcemy gotować dań MG. Mamy cały nowy zespół kucharzy, nowe pomysły i zupełnie inną koncepcję prowadzenia restauracji.

Polecamy