Poplista

Maciej Skiba - Chcę Ciebie częściej
1
Maciej Skiba Chcę Ciebie częściej
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino - Tamo bien
2
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino Tamo bien
Dawid Podsiadło i Kaśka Sochacka - samoloty
3
Dawid Podsiadło i Kaśka Sochacka samoloty

Co było grane?

Bonnie Tyler - If You Were A Woman And I Was A Man
20:13
Bonnie Tyler If You Were A Woman And I Was A Man
Marshmello / Ellie Goulding / Avaion - Save My Love
20:18
Marshmello / Ellie Goulding / Avaion Save My Love
Genesis - Jesus He Knows Me
20:21
Genesis Jesus He Knows Me

Najlepsza przekąska na imprezę? Meksykańskie tacos robią furorę na domówkach!

Jeśli organizujesz imprezę, ale nie masz pomysłu, co przygotować, to właśnie jesteś w idealnym miejscu! Podpowiadamy, czym najlepiej zaskoczyć gości podczas domówki. Świetnie spiszą na stole meksykańskie tacos, które nie są skomplikowane do przygotowania. Koniecznie sprawdź ten przepis od Kolekcjonerki!
pixabay.com

Składniki na meksykańskie tacos z przepisu Kolekcjonerki

  • Muszle tacos (12 sztuk)
  • Pierś z kurczaka
  • Kiełbasa chorizo
  • Papryczki Habanero
  • Dowolny mix sałat
  • Kapusta rzymska (choć Kolekcjonerka poleca również pekińską)
  • Mix meksykański w puszce
  • Czerwona cebula
  • Pomidory
  • Oliwki zielone
  • Ser parmezan
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka i ostra
  • Sos czosnkowy (jogurt naturalny, ząbek czosnku, łyżka majonezu i zioła prowansalskie)
  • Sos różowy (2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu plus pikantna przyprawa chili)

Przygotowanie meksykańskich tacos z przepisu Kolekcjonerki

  1. Najpierw należy zająć się mięsem. Kroimy zatem pierś z kurczaka w kostkę, dodajemy sól, pieprz, paprykę ostrą oraz słodką. Mięso smażymy na oleju do zarumienienia.
  2. Później na patelnię trafiają pokrojona kiełbaska chorizo i dwa ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę. Smażymy przez ok. 3 minuty.
  3. Następnie wykładamy muszle taco na tacy. Kroimy pomidory, cebulę czerwoną i wkładamy je do miseczek. Pozostałe składniki farszu również umieszczamy w miseczkach, pamiętając, by kurczak i chorizo były osobno. Tak podane danie pozwoli na dowolność w wyborze składników wśród gości i ich preferencji żywnościowych.
  4. Na koniec zajmujemy się stworzeniem sosów, mieszając wszystkie składniki w całość. Wlewamy je później do miseczek.
  5. Muszle tacos wypełniamy wedle uznania i moczymy w wybranym sosie.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kolekcjonerki [TUTAJ]

Polecamy

Więcej z kategorii

Najchętniej czytane